Powered by Smartsupp
Když byla tato možnost uvedena, musím říct, že mne zaujala. O to více zamrzí, že již od konce roku 2014 opět není podporována.

Použití iMaca 27" jako externího displeje

07.03.2023

9.11.2020

Funkcionalitu, kterou Apple nazýval Target Display Mode, a která umožnila připojit iMac 27" jako externí monitor pro přenosné zařízení, řada uživatelů ocenila.

 

Pro připojení jste potřebovali vhodný kabel a také správnou verzi iMaca. Pro ty, kteří stále mají staršího iMaca 27" doma, nabízíme jednoduchý přehled modelů, kde je použití iMaca jako externího displeje možné.

 

Pokud máte počítač s čipem Apple M1 a novějším, nemusíte ani číst dále. Apple zde funkci Target Display Mode zrušil a iMaca k nim již nepřipojíte pomocí kabelu. Šlo by jej připojit přes funkci Airplay, tedy bezdrátově, ale to není použitelné řešení pro práci.

 

Jaký iMac je vhodný?

model iMaca 27" vhodný propojovací kabel port u notebooku
iMac (27-inch, Late 2009) Mini DisplayPort to Mini DisplayPort Mini DisplayPort nebo Thunderbolt
iMac (27-inch, Mid 2010) Mini DisplayPort to Mini DisplayPort Mini DisplayPort nebo Thunderbolt
iMac (Mid 2011-Mid 2014) Thunderbolt Thunderbolt

 

 

Jaký Mac mohu připojit?

MacBook nebo třeba mac mini s Mini DisplayPortem nebo Thunderboltem. Pokud máte Maca s Thunderbolt 3 (USB-C), lze použít Apple Thunderbolt 3 (USB-C) to Thunderbolt 2 redukci spolu s Thunderbolt kabelem. Propojení pomocí USB-C na Mini DisplayPort funguje jen u modelů iMacu 2009 a 2010.

V okamžiku propojení musí iMac běžet, nemusí být přihlášený. Po propojení kabelem zmáčknete na klávesnici u iMaca Command-F2, tím iMaca přepnete do displej módu a zobrazí plochu připojeného zařízení. Stejnou klávesovou zkratkou jej opět vypnete. Jen pro přesnost, iMaca jako externí monitor nelze řetězit, musí být připojený přímo k druhému zařízení.

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.