Powered by Smartsupp

Produkt je vyřazen!

Produkt již není v naší nabídce.

Kontaktujte prosím, manažera produktu:

specialista DTP

dtp@dtpobchod.cz

Anselm Sans & Serif

Anselm Sans & Serif
Dobrým zvykem dnešních písmolijen je, že vydávají písmové rodiny jako bezserifové & serifové systémy. Obvykle je potřeba dlouhodobě ověřených inspiračních zdrojů z důvodů pracné a složité výroby. Musí být dopředu zajištěno, že výsledek bude široce použite
 
Koncová cena bez DPH
9 661 Kč
Výrobce
Storm Type Foundry
DPH
21%
Kód
SPANSELM
Part No.

    Popis produktu

    Dobrým zvykem dnešních písmolijen je, že vydávají písmové rodiny jako bezserifové & serifové systémy. Obvykle je potřeba dlouhodobě ověřených inspiračních zdrojů z důvodů pracné a složité výroby. Musí být dopředu zajištěno, že výsledek bude široce použitelný. Takové systémy, provázeny multilinguálními možnostmi formátu OpenType, mohou být považovány za základní nástroje pro visuální komunikaci. Nelatinkové skripty jsou užitečné pro všechny druhy vědecké literatury, obalový a firemní design. A co třeba venkovní nápisy v rozvíjejících se zemích? Azbuka a řečtina se stává přirozenou součástí našich OpenType fontů. Možná shledáváte bezpatkovou část bohatší v protikladech Light – Black. Je to proto, že bezserifové abecedy bývají odolnější a tak si mohou podržet původní kresebnou myšlenku přes celé spektrum mnoha interpolovaných tučností. Povaha patkových, stínovaných písem však nedovoluje takové extrémy aniž bychom obětovali charakteristické rysy. Obě tučnosti byly ručně nakresleny, pouze Medium bylo elektronicky interpolováno. Anselm Ten je zvláštní čtyřřezová rodina, mírně nasílena a upravena pro sazbu (jak už název napovídá) ve velikostech okolo desíti bodů a menších. Rodokmen písma Anselm má své kořeny v Jannonu a Serapionu, upravené humanistické antikvě. Písmo Serapion jsem nakreslil už v roce 1997, a má tedy trochu mladistvě nerozvážného ducha s množstvím romanticky rozverných detailů, zatímco Anselm navazující po desíti letech je usedlý spolehlivý dělník odmítající jakékoli excesy. Hlavní rozdíl mezi rodinami Sebastian/Serapion a Anselm je zvýšená střední výška minusek, která umožňuje jeho použití v nejdelších textech. Naším cílem bylo vytvořit všestrannou písmovou rodinu použitelnou na poesii, časopisy, knihy, plakáty i informační systémy.

    Obsahuje 22 řezů.

    Poslat dotaz

    Dotaz k tomuto produktu

    Váš e-mail
    Dotaz
    Stránka je chráněna pomocí Google reCAPTCHA

    Dokumenty

    Infor.-URL2
    anselm-sans-and-serif

    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online, v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.